0730_1952

BOGATA PONUDA BAŠĆANSKE JANJETINE

Petak 17.05.2019. – Nedjelja 19.05.2019.

Nadaleko poznata bašćanska janjetina lajtmotiv je gastronomske ponude Crne ovce i moći ćete je kušati u cijelom nizu različitih izvedbi od petka do nedjelje, tijekom trajanja festivala. Pronađite janjetinu po svom ukusu, pečenu na ražnju, na roštilju, na gulaš, na lešo, kao pljeskavicu ili na druge načine, u svim ugostiteljskim objektima i na brojnim štandovima. Dobar tek!

PREDSTAVLJANJE PRIPREME JANJEĆEG ŽGVACETA

Subota 18.05.2019.

Početak: 16:00

Lokacija: Placa

Stoljetnu povijest krčke tjestenine šurlice je svaka generacija obogatila svojim receptima, a naše šurlice obogatit ćemo s janjećim žgvacetom. Kako pripremiti savršen janjeći žgvacet, naučit će nas kuhar Vanja Dukić, a nakon radionice ćemo imati priliku i degustirati to tradicionalno jelo. Tko ne dođe, bijela ovca!

gvacet