PREDSTAVLJANJE PRIPREME JANJEĆEG ŽGVACETA

Subota 18.05.2019.

Početak: 16:00

Lokacija: Placa

Stoljetnu povijest krčke tjestenine šurlice je svaka generacija obogatila svojim receptima, a naše šurlice obogatit ćemo s janjećim žgvacetom. Kako pripremiti savršen janjeći žgvacet, naučit će nas kuhar Vanja Dukić, a nakon radionice ćemo imati priliku i degustirati to tradicionalno jelo. Tko ne dođe, bijela ovca!

gvacet
0730_1952

BOGATA PONUDA BAŠĆANSKE JANJETINE

Petak 17.05.2019. – Nedjelja 19.05.2019.

Nadaleko poznata bašćanska janjetina lajtmotiv je gastronomske ponude Crne ovce i moći ćete je kušati u cijelom nizu različitih izvedbi od petka do nedjelje, tijekom trajanja festivala. Pronađite janjetinu po svom ukusu, pečenu na ražnju, na roštilju, na gulaš, na lešo, kao pljeskavicu ili na druge načine, u svim ugostiteljskim objektima i na brojnim štandovima. Dobar tek!

 

Bistro Forza – Kralja Zvonimira 98
Pečena janjetina120.00 kn
Janjeće iznutrice s palentom 45.00 kn
 

Bistro Funtana (Corinthia Baška Sunny Hotel) – Ulica Emila Geistlicha 39

“Bodulski pijat” menu:

Krčko predjelo (pršut, kobasica, panceta, ovčji sir, namaz od maslina)

Janjeći ražnjić s rižotom od mladog luka

Kolač od skute

100.00 kn

Janjeći burger + pivo točeno 0,3l

50.00 kn
 

Bistro kod Frge – Vladimira Nazora 15
Domaća janjetina sa ražnja-1 kg200.00 kn
Domaća janjeća juha sa kuhanom janjetinom-porcija55.00 kn
Domaća janjeća jetrica na žaru sa prilogom-porcija75.00 kn
Šurlice sa janjećim gulašom-porcija85.00 kn
Domaća janjetina na roštilju-porcija110.00 kn
 

Bistro & Lounge Boneta (Bunculuka Camping Resort) – Kricin 30

“Bodulski pijat” menu:

Krčko predjelo (pršut, kobasica, panceta, ovčji sir, namaz od maslina)

Janjeći ražnjić s rižotom od mladog luka

Kolač od skute

100.00 kn

Janjeći burger + pivo točeno 0,3l

50.00 kn
 

Hotel Tamaris – Emila Geistlicha 54b
Šurlice s janjećim gulašom80.00 kn
Domaća janjetina s pečenim krumpirom i lukom95.00 kn
 

Restoran “Cicibela” – Emila Geistlicha 22a

Degustacijski meni:

Poširano jaje sa domaćom ovčjom skutom i crnim tatufom

Janjeća pašteta sa marmeladom od ljubičastog luka na raženom prepečencu

Rimski njoki sa janjećim raguom

Janjeća rolada punjena skutom i šparogama u umaku od meda i prošeka

Desert “Cicibela”

250.00 kn
 

Valamar Rivijera (štand) – Palada 54
Bašćanska janjetina (kg)240.00 kn
Janjeći burger35.00 kn
Juneći burger35.00 kn
Janjetina “va škartocu”35.00 kn
Janjeća žigerica zi palentom35.00 kn
Krumpir salata20.00 kn
Kupus salata s rikulom18.00 kn