IZLOŽBA: SANJA IPŠIĆ RANDIĆ – „IZVAN FOKUSA“

Otvorenje izložbe

Petak 17.05.2019.

Početak: 19:00

Lokacija: Galerija Zvonimir

Festival Crne ovce 2019. službeno počinjemo otvorenjem izložbe „Izvan fokusa“, akademske slikarice Sanje Ipšić Randić. Otvorenje je u 19 sati. Ovčice na ovoj izložbi neće biti izvan fokusa, već će uživati u prizorima njihovih najdražih krajolika i prirode u slikama. Prema sjajnim toplim svjetlinama i tamnim dubinama, u koje se slijevaju sjene, rasprostire se moć vegetacije, vječne u svojemu rastu iz tla, čudesne u svojim preobrazbama, pretvorbama i obnavljanjima. Posjetite izložbu i prepustite se doživljaju i dojmu šuma, sjena i odraza.

izloba
korado

PREDAVANJE: KORADO KORLEVIĆ – “InspireMe: MOJA ŽIVOTNA PUSTOLOVINA

Subota 18.05.2019.

Početak: 17:00

Lokacija: Dom Kulture Baška

Iznimno popularan znanstvenik i vizionar Korado Korlević vraća se u Bašku na Crnu ovcu, kako bi s nama podijelio još jednu od svojih futurističkih vizija. Je li njegov optimizam opravdan? Dođite na predavanje i pitajte što god vas zanima.

STAND UP: STUDIO SMIJEHA S MARINOM ORSAG

Subota 18.05.2019.

Početak: 19:00

Lokacija: Dom Kulture Baška

Crna ovca i Studio Smijeha se vole! Prvi hrvatski i regionalni klub stand up komedije dolazi nam u Bašku. Nagrađivana Marina Orsag, Tihomir Paravina i Igor Drljo učinit će sve da bašćanska publika plače od smijeha tijekom predstave “Best of stand up by Studio Smijeha“. I zato vas očekujemo u velikom broju u subotu, 18. 05., s početkom u 19 sati!“

 

studio-smijeha-1
filvanje-vune1

RADIONICA FILCANJA VUNE

Subota 18.05.2019.

Početak: 10:00

Lokacija: Palada

Prave Crne ovce recikliraju, a obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Josip Gršković pomoći će nam iskoristiti neiskorištenu vunu ovce pramenke. Filcanjem vune će se stvoriti prava mala remek djela. Pozivamo sve ekološki osviještene ovčice da nam se pridruže na radionici, na kojoj će svatko dobiti i ručno rađeni suvenir  – ovčicu. Polaznici radionica upoznaju se s ljepotom prirodnog materijala – vunom te zaboravljenim aspektom bavljenja ovčarstvom. Radionicama podižemo i svijest o tome da vuna nije otpad.

STREET ART BY CRNA OVCA

Subota 18.05.2019.

Početak: 11:00

Lokacija: Mala riva

Crne ovce imat će priliku upoznati se na ulicama Baške s land artom, kreativnim izražavanjem potpuno prirodnim materijalima na otvorenom prostoru.  Skulpture od slame kao autentičnog kiparskog materijala izrađivat poznati magistar kiparstva iz Osijeka Nikola Faller i članovi njegove udruge ‘Slama’. Drage crne ovce, držite upaljače podalje od umjetnina!

za-web-street-art
glinamol

DJEČJI RADIONICA KERAMIKE

Subota 19.05.2018.

Početak: 12:30

Lokacija: Palada

Ovce naše drage, ako su vaši jancići zainteresirani za kreativni dio programa, neka nam se pridruže na keramičkoj radionici. Naučit će izrađivati razne maštovite predmete, vezane za naš BEEEE feeeestival Crna ovca. S ove radionice otići će kući sa svojom malom ovcom, mrgarom ili slovom glagoljice. Radionica je za djecu od 5 do 15 godina.

PREZENTACIJA BAŠTINE: UDRUGA SINJALI

Subota 18.05.2019.

Početak: 13:00

Lokacija: Placa

Bašćanska udruga Sinjali vrijedno radi na očuvanju lokalne kulturne i umjetničke baštine Baške. Zato, drage crne ovce, nemojte preskočiti naše drage Sinjale u programu ovogodišnjeg festivala, štošta ćete toga vrijednog vidjeti i naučiti.

sinjali1
mrgarjpg

PREZENTACIJA ŠIŠANJA OVACA

Subota 18.05.2019.

Početak: 15:00

Lokacija: Stara riva

Mrgari će šišanju crnih, a i bijelih ovaca ove godine pristupiti ozbiljnije i s više strasti nego da vam punica radi u poreznoj upravi i radi vam nadzor neuplaćenog poreza. Ipak, na kraju će naše ovce, nakon tretmana kod mrgara, zadovoljno odahnuti jer im više neće biti toliko vruće.

zvonari-1

ZAMETSKI ZVONČARI

Petak 18.05.2018.

Početak: 20:00

Lokacija: Palada

Leta 1968.su se na Pusni pundejak pojavili spontano prvi zvončari va Zamete ki su z maškarami šli skupa jaja pobirat. Bili su različito obučeni, a od 1971. leta Zametski zvončari zgledaju kot i danas. Zač su takovi kakovi su? Kako su od seh zvončarskeh grup najbliži moru, kot osnovu za izradu maske zeli su izgled Vikinga. Obučeni su va mornarsku majicu kratkeh rukavi, bele brageše s črjenun štrikun. Okol vrata imaju črjeni facol, a na nogah kopice i teški postoli. Škina njin je pokrivena z ovčjun kožun, a preko ramena njin je vezan jedan veli zvonac. Va ruke nose mačuku, a na glave baretu prekrivenu z ovčjun kožun i dva vela roga.

motorijpg

PROMENADNA VOŽNJA MOTO KLUBA

Subota 19.05.2018.

Početak: 16:00

Lokacija: Palada

Motori, motori, mooootoooriiiii… vjerojatno ovaj klasik Divljih jagoda nećete imati priliku čuti u subotu na Crnoj ovci u Baški, no paklene brujače imat ćete priliku vidjeti kako polako osvajaju svaki centimetar bašćanske Palade. Crna ovca brum brum!