regatajpg

CORINTHIA CUP: MEMORIJAL JURE VUKASOVIĆ

Prvi plov

Subota 19.05.2018.

Početak: 11:00

Drugi plov

Nedjelja 20.05.2018.

Početak: 10:00

Proglašenje pobjednika: 15:00

Lokacija: Vela riva

Jedriličarski klub ‘Vihor’ i Crna ovca donose ‘Corinthia cup – Memorijal Jure Vukasović’, jedriličarsku regatu na kojoj se očekuje nastup velikog broja jedriličara iz cijele zemlje i inozemstva, u klasama optimist i laser. Start jedriličarske regate je u subotu, 19. svibnja u 11 sati, na bašćanskoj Veloj rivi.

CRNA OVCA TREKING & TRAIL KAMP

Petak 18.05.2018.

Početak 14:00

Subota 19.05.2018.

Početak 10:00

Nedjelja 20.05.2018.

Početak 10:00

Mjesto sastanka: Corinthia Baška Hotel

Crna ste ovca, a želite svladati osnove trekkinga i trail trčanja po živopisnim krajolicima Baške i okolice? U sklopu festivala Crna ovca, Treking liga i Outdoor.hr organiziraju trodnevni proljetni Crna ovca treking & trail kamp na otoku Krku. Za sve sudionike kamp je besplatan, a pod uvjetom da se do 15.05.2018. prijave on-line, na ovoj poveznici, dok detalje trodnevnog programa možete pronaći ovdje.

SPORT
crna-ovca-12.5.2017-nogometni-turnir-25-of-25

MEMORIJALNI TURNIR VETERANA “IVICA JUNIČIĆ – JUNAC”

Petak 18.05.2018.

Početak: 16:00

Lokacija: S.C. Zablaće

Nogometni klub Vihor iz Baške ove će godine ponovno u sklopu Crne ovce održati Memorijalni turnir veterana Ivica Juničić – Junac posvećen prerano preminulom bašćanskom nogometašu i omiljenom kolegi i suigraču. Turnir se održava na terenu S.C. Zablaće.

DRŽAVNO NATJECANJE U ŠIŠANJU OVACA

Petak 18.05.2018.

Početak: 18:30

Lokacija: Vela riva

U ovogodišnjem programu Crne ovce po prvi put će s održati međunarodno natjecanje u šišanju ovaca. Najbolji hrvatski i inozemni šišači okušat će se u dvije kategorije, šišanje električnim i ručnim škarama, a natjecanje se boduje za prvenstvo Hrvatske. Natjecanje se organizira ne samo da se uzgajivači ovaca educiraju o načinima pravilnog šišanja i čuvanja vune, već i da se ukaže na sve veći ekološki problem zbrinjavanja vune koja se nekontrolirano odlaže u okoliš. Organizator natjecanja je udruga ovčara Pramenka iz Drage Bašćanske.

jjj
SPORT

OVČARSKI POHOD – PJEŠAČKA TURA

Subota 19.05.2018.

Početak: 09:30

Mjesto sastanka: Hotel Forza

Iako je subota službeni početak vikenda, to nije znak da odmah treba usporiti. Zato će Crne ovce u Ovčarski pohod krenuti već u cik zore, u devet ujutro, pa tko od Crnih ovaca izdrži, o tome će iskustvu dugo pričati.

Ovogodišnji Ovčarski pohod vodi vas do Vele i Male luke – atraktivnih uvala na krajnjem jugoistoku otoka Krka. Staza je vrlo zanimljiva zbog velikog broja krških fenomena (kanjon, litice, klisure, kamenjar…), mnoštva stoljećima rađenih pastirskih suhozida, te puno panoramskih vidika na Bašku, otok Prvić, greben Velebita, Senjska vrata, Velu i Malu Luku. Prilikom pohoda obilazi se i vrh Corinthia (112 mnv) na kojem se nalaze ruševine bizantske utvrde iz vremena cara Justinijana (6. st).

Svim se sudionicima preporučuje planinarska oprema (prigodna planinarska obuća, prikladna odjeća, sunčane naočale, ruksak), nešto hrane i dovoljno vode za 5h  hoda po srednje zahtjevnom  terenu.

PREDPRIJAVE: https://goo.gl/PJHST9

TURNIR MORČIĆA: CRNI JANCIĆ 2018

Subota 19.05.2018.

Početak: 10:00

Lokacija: S.C. Zablaće

Mali morčići i crni jancići trčat će za bubamarom na travnjaku Sportskog centra Zablaće. Nemojte zaboraviti doći podržati svoje mališane dok se dokazuju u plemenitoj nogometnoj igri.

jancicjpg
nbr

CRNA OVCA NIGHT RIDE – NOĆNA BICIKLISTIČKA TURA

Subota 19.05.2018.

Početak: 18:30

Mjesto sastanka i prijave: Hotel Forza

Crna ovca black ride kratka je, ali slatka biciklistička tura kroz Bašćansku dolinu koja se održava noću.

Lagana, 12 kilometara duga biciklistička staza od Baške prema Dragi Bašćanskoj oduvijek je zbog svoje položenosti i nezahtjevne podloge bila primamljiva svima. Kako ona izgleda u mraku, osvjetljena samo svjetiljkama na biciklima dok vas promatraju stada ovaca koja su sastavni dio otoka, otkrit ćete ukoliko nam se pridružite na ovogodišnjoj noćnoj vožnji po Bašćanskoj kotlini. Zabava zagarantirana.

Svim se sudionicima preporučuje nošenje kacige te obavezna uporaba biciklističkih svjetiljki. Svaki je sudionik obavezan poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora ili treće pravne i fizičke osobe.

PREDPRIJAVE: https://goo.gl/HwkLTo

CRNA OVCA VJEŽBA JOGU

Nedjelja 20.05.2018.

Početak: 11:00

Mjesto sastanka: Hotel Tamaris

Most, mačka, sretno dijete, kobra, crna ovca… za ovo zadnje smo se šalili, u jogi nema poze crna ovca. Nakon žestokog partijanja tijekom cijele subote, vrijeme je za istezanje, brigu o zdravlju i fleksibilnosti zglobova. Vježbajte jogu uz Crnu ovcu.

jogajpg